Verschillende leden van Hippisch Vereniging Lichtenvoorde mogen zich gaan opmaken
voor het Regiokampioenschap Gelderland/Flevoland. Afgelopen maanden werden drie
selectiewedstrijden verreden. Daarin zijn twaalf startplekken behaald voor de titelstrijd.

Voor het Z- en ZZ-springen kunnen ruiters zich rechtstreeks inschrijven.

De afgevaardigden:

Springen
B | Mandy Hendriks met Do en Jennifer Grosman met Ultra. (4e reserve is Meredith Grosman met Ultra)
L | Richelle Gaalman met Sheetan

Dressuur
B | Sharon Wiggers met Whoopi en Marloes Schigt met Asther
L2 | Kringkampioen: Mandy Hendriks met Ashanti, Dinant Aarnink met Chelin en Joanne Schepers met Corinthe
M1 | Kringkampioen: Ellen Naberink-Nieuwenhuis met Chesspoint en Valeska ter Vrugt met Barthezz-Royal
M2 | Dinant Aarnink met Allisca
Z1 | 1ste reserve: Marieke Witte met Klasiena G
Z2 | Joyce Heuitink met Apart I.Dancer


HVL wenst iedereen veel succes!


(Bron: HV Lichtenvoorde)

Regiokampioenschappen Gelderland dressuur paarden

KNHS - Vorig weekend vond de strijd om de Gelderse titels voor dressuur pony’s en springen paarden plaats. Op 18 februari werd er op vijf verschillende lokaties gereden om de regiotitels voor de paardendressuurruiters en de ponyspringruiters. Het meest opvallende verschil was natuurlijk de temperatuur. Op sommige plaatsen was het vorige week maar liefst twintig graden kouder en dus echt afzien voor de deelnemers. De dikke handschoenen en jassen konden nu weer in de kast blijven, wat wel hetzelfde was, was de felle prestatiedrang van alle ruiters. Het blijft toch een eer om regiokampioen te worden. Evenals het een eer is voor de wedstrijd organiserende vereniging om hun accommodatie tiptop voor elkaar te hebben, zodat de ruiters en hun paarden zich op hun best kunnen laten zien.

Enige dissonant was de kantinedeur van De IJsselruiters in Brummen. Deze bevond zich praktisch naast de rijbaan en onnadenkende mensen openden deze af en toe precies op een moment dat een paard passeerde, hetgeen de nodige schrikacties opleverde bij de viervoeters en dus punten kostte. Hier werden de klassen ZZ Licht en Z2 gereden. PPSV De Spreng in Laag-Soeren opende haar deuren voor de ruiters in de klassen Z1, M2 en M1. De kampioenen in de klassen B, L1 en L2 werden bepaald bij De Veluwruiters in Voorthuizen. De springruiters bezochten voor hun parcoursen de accommodatie van de Heuvelruiters in Wezep en van LR Hulshorst in de gelijknamige plaats.

Klasse B
De overwinning van Lydian Stoop (foto 1) in deze klasse was extra leuk, omdat ze het deed met een eigen fokproduct, Cayro. Deze vijfjarige dochter van Florencio komt uit het voormalige Z1-paard van Lydian, Dior (v.Wellington). “Uit Dior heb ik ook nog een Houston-nakomeling. De training met deze Zjador ben ik weer aan het opbouwen na een blessure, maar daarvoor kwamen we samen uit in de klasse M1. Cayro is een superfijn paard. We zijn in oktober pas begonnen, dus ze heeft nog niet zo heel veel gezien. Op wedstrijd is ze bij het binnenkomen van de rijbaan vaak gespannen, maar dan geef ik haar een klopje op de hals en dan concentreert ze zich op mij in plaats van op eventuele bakspoken. Tijdens de laatste selectiewedstrijd kregen we van de jury 223 punten, dat is natuurlijk enorm hoog. Dan loopt de druk voor zo’n kampioenschap wel op, mensen verwachten na zo’n score meteen veel van je. Ik heb besloten me er zo weinig mogelijk van aan te trekken en ben gewoon gegaan voor een fijne proef, dat is gelukt! Ik had misschien nog net iets korter kunnen losrijden, maar er zat geen echte fout in de proef. Ik rijd al heel lang paard, toch was ik blij dat mijn instructrice Winny van Zalk, weliswaar op krukken, er in Voorthuizen bij was voor de laatste tips en natuurlijk de morele ondersteuning.” Cayro werd unaniem door beide juryleden bovenaan geplaatst. De vosmerrie was overigens niet de enige goed presterende Florencio-nakomeling in Voorthuizen. De dertienjarige Joanne Jansen startte er met Basalth-D, eveneens van de tweevoudig winnaar van het WK Jonge Dressuurpaarden. Dit duo mocht als derde opstellen. Daartussen nestelde zich Henrike Koetzier met Bartoli (v.Van the Man).

Klasse L
Bianca Koorn uit Heerde werd afgelopen zomer op Charmant (v.Painted Black) tijdens het Regiokampioenschap nog tweede in de klasse B. Nu zetten de beide juryleden haar unaniem aan kop met 205 punten in de L1-rubriek. Het was nog even spannend of de bruine merrie nog mee kon doen, want ze is hoogdrachtig. “In april verwacht ze een veulen van Son de Niro. Op het KNHS Kampioenschap wordt nooit L1 uitgeschreven. In dit geval wel gunstig, want daar hadden we echt niet meer aan mee kunnen doen vanwege haar dikke buik. Charmant heb ik als jaarling gekocht. Ze stond op internet. Eigenlijk was ik al anderhalf jaar op zoek naar een tweejarige, maar ik kon er geen vinden naar mijn zin. Toen kwam Charmant op mijn pad. Ik heb haar zelf zadelmak gemaakt. Ze was en is nog steeds superrelaxed. Ik krijg zelf als dertien jaar les van Marjolein Geveart, maar zij is nog niet zo lang geleden bevallen. Tijdelijk ben ik voor instructie bij Jan Pieter Weening geweest. Zij zitten goed op één lijn en waren er in Voorthuizen allebei bij om te helpen met het losrijden. De proef ging best fijn, maar ik baalde heel erg van een grote fout in het begin. Ze begon heel mooi in de middendraf, maar ik gaf haar iets teveel been en toen sprong ze aan in de galop. Voor de overige drafonderdelen had ik enkele achten en zelfs negens.” In haar dagelijks leven is de achtentwintigjarige Bianca werkzaam als accountant en studeert daarbij nog voor fiscalist. “Voor mijn werk heb ik regelmatig te maken met verschillende paardenbedrijven, dat vind ik heel interessant. Zo is mijn werk ook nog een beetje mijn hobby.” De L2 werd een overwinning voor Ellen Naberink-Nieuwenhuis met de Westpoint-nakomeling Chesspoint. Opnieuw feest in huize Naberink want vorig weekend won dochter Mieke de klasse Z/C met Casperhof’s Boy. Chesspoint is ook geen onbekende, want deze donkere blikvanger werd onder Judith Ribbels derde tijdens de Jonge Paarden-rubriek in Varsseveld. Ellen heeft overigens met verschillende andere paarden ook al mooie successen geboekt.

Klasse M
De rit van Laurenze Walet-Dekkers op Bibi Vita was goed voor de overwinning in de M1. Laurenze is geen onbekende in de paardenwereld. Op haar eigen paard Oban (v.Jazz) was deze amazone succesvol tot in de ZZ-Zwaar. Oban staat gestald op stal Het Haarbosch in Stroe. Eigenaren Gabrielle en Louis Rost stelden de Discovery-dochter Bibi Vita beschikbaar aan Laurenze. “Bibi Vita is een vreselijk lieve merrie, die heel graag werkt en ook intelligent is. Je moet haar altijd eerder afremmen dan aan de gang houden, maar dat is natuurlijk voor de sport een hele fijne eigenschap. In Laag Soeren had ze in het begin van de proef een beetje spanning, voornamelijk op de witte hekjes rond de ring. Maar het was ook pas haar vijfde wedstrijd, dus ze heeft nog weinig ervaring in een andere omgeving. Na een paar minuten was de spanning helemaal over, hoefde ik alleen nog maar gas te geven en mezelf mee te laten nemen, wat een paard!” Een overwinning met een voorsprong van maar liefst vier procent was het resultaat. Een combinatie om zeker in de gaten te houden tijdens het komende KNHS Kampioenschap. De M2 werd een overwinning voor Myrna van Wijk (foto 2) op de Belgisch gefokte Entree van de Kempenhoeve. Thuis in Vuren runt deze amazone een eigen dressuurstal en is tevens een bekend instructrice in de regio. Zelf is ze natuurlijk ook nog niet uitgeleerd en hiervoor gaat zij naar Sanne Beijerman, die als Grand Prix-amazone en bekend sportpsychologe niet alleen Myrna’s rijkunstige progressie in de gaten houdt, maar ook haar mentale ontwikkeling. Myrna rijdt naast Entree tevens in het ZZ-Licht met Tristan H (v.Neostan).

Klasse Z/ZZ-Licht
In de Z1 ging het kampioenslint naar Joyce Heuitink op Apart I Dancer (v.Quattro). Deze elitemerrie werd in 2005 op de veulenveiling in Borculo aangekocht door ondermeer haar huidige amazone. De koffievos lijkt haar verwachtingen voor wat betreft haar sportieve prestaties helemaal waar te maken. Afgelopen zomer werd Apart met Corine Wielheesen nog Gelders Kampioen in de M2. Inmiddels heeft Joyce de verdere opleiding van Apart voor haar rekening genomen en het lijkt uitstekend te klikken. Joyce is een hippische duizendpoot, bekend van haar optreden in de Lichte Tour met NRPS-hengst Wup (v.Welthit II), als verslaggeefster tijdens paardensportevenementen op de televisie, als schrijfster van verschillende paardenboeken en als jury tot op Intermediar I-niveau.
Sanne Gilbers zei nog niet zo lang geleden haar pony’s vaarwel en stapte over naar een paard. Op deze Bud Spencer (v.Biotop) wist ze na haar correct gereden Z2-proef en dito afsluitende kür op muziek beslag te leggen op de titel in deze klasse. Ze is pas zestien jaar maar heeft tot op internationaal niveau veel ervaring opgedaan in haar ponytijd. Sanne woont in Varsseveld en traint bij dressuurstal Van Baalen in Brakel: “dat lig ruim 120 kilometer bij mij thuis vandaan. Mijn moeder rijdt mij er altijd heen, want ik heb nog geen rijbewijs. Heel soms komt het niet uit met mijn school, maar als het even kan probeer ik toch vijf keer in de week naar Brakel te gaan. Mijn vader gaat vaak mee op wedstrijd. Paardrijden is heel intensief, gelukkig begrijpen mijn ouders dat heel goed. Zelf hebben ze ook allebei paardgereden.”
In Brummen vond nog een primeur plaats: voor het eerst in de geschiedenis werd er ook een regiotitel voor de klasse ZZ-Licht uitgereikt. Deze ging naar Carolien Reverdink (foto 3) met The Ritz R&B. Het duo won vorig jaar op de Hippiade de klasse Z2. De donkerbruine blikvanger valt vooral op door zijn lichtvoetigheid en looplust. Carolien zit heel stil en dat levert een harmonieus beeld op. Zowel in de klassieke proef als in de kür op muziek ging Carolien aan kop met bijna zes procent voorsprong. Ze verscheen ook in de baan met de Gelderse hengst, WvSaron. De negenjarige zwarte zoon van Creool heeft zijn sporen in de internationale springsport al verdiend, maar kan ook tussen de hekjes goed meekomen. Met hem eindigde Carolien op een derde plaats.Regiokampioenschap Gelderland
Brummen, Hulshorst, Laagsoeren, Voorthuizen en Wezep:
18 februari: DRESSUUR: Paarden:

ZZ Licht:
1.Carolien Reverdink, The Ritz R&B, LR Ruurlo, 72.73;
2. Rosalinde Heck, RV Bahr, Zambesi, 66.93;

Z2:
1. Sanne Gilbers, Bud Spencer, PSV Varsseveld eo., 69.32;
2. Anouk Snippe, Whoopsidaisy, RV de Liemers, 67.68;
3. Lisanne der Nederlanden, Alaska DVB, RV de IJsselruiters, 67.45;

Z1:
1. Joyce Heuitink, Apart I Dancer, RV Lichtenvoorde, 66.47;
2. Catinka Ubbink, Aristarchos, RJV Oost-Veluwse, 65.47;
3. Bianca Hol, Afranita, LR de Waalruiters, 64.41;

M2: 1. Myrna van Wijk, Entree van de Kempenhoeve, RV Tielerwaard-West, 63.33;
2. Hennie Knikker, Wad Jet Cobra, RJV Oost-Veluwse, 63.17;
3. Sabine Houterman, Archibald B, RV Alvernase, 63.17;

M1:
1.Laurenze Walet-Dekkers, Bibi Vita, LR Stroe, 69.67;
2. Christina van Alphen, Zelvito, LR de Bommelerwaard, 65.50;
3. Renate van Ittersum, Carnaby Z, PSV Flevoruiters, 63.17;

L2:
1. Ellen Naberink-Nieuwenhuis, Chesspoint, RV Lichtenvoorde, 68.00;
2. Cindy Jansen, Ursafila S, Rv de Liemers, 65.33;
3. Berdien Limpers, Alnero, RV de IJsselruiters, 65.33;

L1:
1.Bianca Koorn, Charmant, PSV de Schaapskooiruiters, 68.33;
2. Pien Hoogervorst, Wobelisk, Zuid-Veluwse Jachtvereniging, 65.17;
3. Rianne Mulder-Ten Have, LR Ruurlo, Chelsea, 64.83;
6. Dinant Aarnink, HV Lichtenvoorde, Chelin

B:
1.Lydian Stoop, Cayro, LR Cannenburgh Ruiters, 69.50;
2.Henrike Koetzier, Bartoli, RV de Horsthoekruiters, 66.83;
3.Joanne Jansen, Basalth-D, PSV de Roskam, 65.67;Bron: 20 februari 2012, Gemma Jansen, KNHS.nl

Anemone Horse Trucks Prijs gewonnen door Annemijn Gaalman (Haarlo)

Mer haar vosmerrie Oh Look At Me (v. Indoctro) bleef de vijftienjarige amazone
alle concurrenten voor. In de finale van de klasse M finishte het duo bijna een
seconde sneller als de nummer 2; Erik Teepen.

Erik zadelde in de RAI met de achtjarige merrie Tepper (v. Lupicor). Niels Nanning
won de derde prijs met de zesjarige merrie Belrose (v. Action-Breaker). In totaal
wisten 13 van de 35 deelnemers in deze rubriek een ticket voor de tweede omloop
te verdienen. Vijf combinaties bleven ook in de barrage foutloos.


Bron: HV Lichtenvoorde, E.C.A. Gaalman, Anemone Horsetrucks

Afvaardigingen GK 2011-2012 indoor bekend

Verschillende leden van Hippisch Vereniging Lichtenvoorde mogen zich gaan opmaken
voor het Regiokampioenschap Gelderland/Flevoland. Afgelopen maanden werden drie
selectiewedstrijden verreden. 
Daarin zijn drie startplekken behaald voor de titelstrijd
op 10, 11en 18 februari. In de dressuur behaalde Dinant Aarnink (L1) zelfs het
kringkampioenschap.

Voor het Z- en ZZ-springen kunnen ruiters zich rechtstreeks inschrijven.


De afgevaardigden:

Dressuur
L1 | Kringkampioen: Dinant Aarnink met Chelin
L2 | Ellen Naberink-Nieuwenhuis met Chesspoint
Z1 | Joyce Heuitink met Apart i Dancer, reserve; Marieke Witte met Klasiena G

HVL wenst iedereen veel succes!


Bron: HV Lichtenvoorde

Afvaardigingen GK 2011 outdoor Brummen bekend

Verschillende leden van Hippisch Vereniging Lichtenvoorde mogen zich gaan opmaken
voor het Regiokampioenschap Gelderland/Flevoland. Afgelopen periode werden drie
selectiewedstrijden verreden in Winterswijk (mei), Geesteren (juni) en Lichtenvoorde
(juni) en daarin zijn negen tickets behaald voor de titelstrijd in Brummen (12 en 13
augustus). In de dressuur behaalden Ellen Naberink (L2), Suzanne Kolkman (L2) en
Dinant Aarnink (M1) zelfs het kringkampioenschap.

Voor het Z- en ZZ-springen kunnen ruiters zich rechtstreeks inschrijven. Dit kan via 
www.paardensportgelderland.nl en dient voor 17 (pony's) en 24 (paarden) juli te geschieden.


De afgevaardigden:

Dressuur
B  | 2e reserve: Esther Schaap met Belle (v. Flemmingh)
L1 | Kringkampioen: Ellen Naberink met Chesspoint (v. Westpoint) & Gabry Wenneker
       met Winette (v. Don Primaire). 3e reserve: Valeska ter Vrugt met Barthezz-Royal
       (v. Rhodium)

L2 | Kringkampioen: Suzanne Kolkman met Brilon (v. Sorento) & Jarmke Navis met
       Ashanti (v. Scandic)
M1 | Kring Kampioen: Dinant Aarnink met Apatio (v. Don Primaire) & Arian (v. Sandreo)
M2 | Joslin Groot Zevert met Finechas (v. Freestyle)


Springen
B | 2e reserve: Anouk Satink met Aubade (v. Damiro)
L | Wendy Scholten met Blom's Be Impressed (v. Balou du Rouet) & Blom's Chanella
     (v. Ukato)


Ellen Naberink met Chesspoint (v. Westpoint)
Kringkampioen in de L1 dressuur Ellen Naberink met haar jonge Westpoint: Chesspoint

Suzanne met Brilon (v. Sorento)
Kringkampioen in de L2 dressuur Suzanne Kolkman met Brilon (v. Sorento)

Gabry Wenneker met Winette (v. Don Primaire)
Gabry Wenneker met Winette (v. Don Primaire) L1 dressuur

Blom's Be Impressed (v. Balou du Rouet) met Wendy Scholten
Wendy Scholten met Blom's Be Impressed (v. Balou du Rouet) L springen

Blom's Chanella (v. Ukato) met Wendy Scholten
Wendy Scholten met Blom's Chanella (v. Ukato) L springen

Barthezz Royal (v. Rhodium) met Valeska ter Vrugt
Valeska ter Vrugt met Barthezz Royal (v. Rodium) L1 dressuur

Finechas (v. Freestyle) met Joslin Groot Zevert
Joslin Groot Zevert met Finechas (v. Freestyle) M2 dressuur

Anouk Satink met Aubade (v. Damiro)
Anouk Satink met Aubade (v. Damiro) B springen

Esther Schaap met Belle (v. Flemmingh)
Esther Schaap met Belle (v. Flemmingh) tijdens haar eerst dressuurwedstrijden


Apatio (v. Don Primaire), Ashanti (v. Scandic) & Alina (v. Tangelo van de Zuuthoeve)
Kringkampioen M1 dressuur Apatio (v. Don Primaire, ruiter: Dinant
Aarnink), Jarmke Navis met Ashanti (v. Scandic, L2 dressuur) en
Alina (v. Tangelo van de Zuuthoeve, amazone: Wendy Scholten,
Z springen)


(Bron: HV Lichtenvoorde)

 

Nieuws geschiedenis

Goede resultaten GK 2011 outdoor Brummen

Verschillende leden van Hippisch Vereniging Lichtenvoorde behaalden een zeer mooi
individueel resultaat op het Regiokampioenschap Gelderland/Flevoland. Op het
terrein in Brummen wisten drie leden van de HVL vier tickets te behalen voor de 
Hippiade in Ermelo. In de dressuur behaalden Dinant Aarnink (M1) met Arian en
Apatio een tweede en vijfde plaats. En Joslin Groot Zevert (M2) met Finechas een
zesde plaats. Voor het Z springen mag de vijftien jarige Annemijn Gaalman Sheetan
zadelen voor de titelstrijd.

Ondanks de modderige omstandigheden op het terrein in Brummen wisten deze
leden zich te plaatsen voor de hippiade die dit jaar plaats vind op 9 en 10 september
op het KNHS centrum in Ermelo.

Het bestuur van de HVL wenst de deelnemers veel succes.


Joslin Groot Zevert met Finechas (v. Freestyle)(Bron: HV Lichtenvoorde)

 

Joyce Heuitink wint Tinello Cup finale

Joyce Heuitink heeft de finale van de Tinello Cup in de Lichte Tour gewonnen
met de NRPS-goedgekeurde hengst Wup (v. Welt Hit II). Ze scoorde op CSI
Haarlemmermeer in Hoofddorp 73,79% in de Intermediare I Kür op muziek. 
Joyce wist in de finale zeven concurenten achter zich te houden. Een week 
eerder wist ze een bronzen medaille te behalen op het Nederlands
kampioenschap dressuur in de Steeg.
 
Joyce Heuitink is sinds enkele maanden lid van Hippisch Vereniging
Lichtenvoorde. Wup start ze op (inter)nationaal niveau, met Apart I Dancer
(v. Quattro) rijdt ze landelijk. We wensen Joyce veel succes met de
voorbereidingen op de Zware Tour.


(Bron: HV Lichtenvoorde)

Afvaardigingen GK 2010 outdoor bekend!

Ondanks dat we maandagochtend nog even hebben gepuzzeld naar de personen die afgevaardigd konden worden is de lijst dan nu ook definitief. Maar liefst twaalf leden hebben een definitieve uitnodiging verdient voor de Gelderse Kampioenschappen in augustus in Beesd. 

Enkel in de Z1 dressuur en het M springen zal HV Lichtenvoorde niet vertegenwoordigd worden bij de paarden.

De afgevaardging:
Dressuur
B  | Jeroen Grosman met Westminster Andy (v. Chin Chin)
L1 | Suzanne Kolkman met Brilon (v. Sorento) & Astrid Grosman met Amazing (v. Krack C)
L2 | Marieke Witte met Klasiena G (v. Winand), Dinant Aarnink met Allisca (V. Don Primaire) & Inge Willems met ZZ Joy (v. Mantovani)
M1 | Dinant Aarnink met Shadow (v. Saint Tropez)
M2 | Marieke Witte met Lindert fan 't Wegje (v. Rik)
Z2 | Wendy Scholten met Winner (v. San Remo)

Springen
B | Dieke van Gessel met Vasco (v. Casco) & Theo Nijhuis met Wiebe (v. Burggraaf)
L | Martine Helmink met Meia Luna (v. Cala Millor)
In het Z & ZZ springen mag iedereen zich voor 20 juli vrij inschrijven.


(Bron: HV Lichtenvoorde)

Marieke Witte dubbel kringkampioen

Met maar liefst twee van haar drie paarden wist Marieke Witte zich te plaatsten voor de Gelderse kampioenschappen, maar dat was nog niet alles. Ze wist het ook voor elkaar te boksen dat ze twee maal kringkampioen werd in de L2 en M2 dressuur.

Met Klasiena G (L2) en Lindert fan 't Wegje (M2) heeft ze twee sterke troeven in handen voor het kampioenschap.


(Bron: HV Lichtenvoorde)

Tropische Hitte in de Lichtenvoorde

In de, voor onze begrippen, bijna tropische temperaturen stond in het laatste weekend van juni ook de laatste selectie wedstrijd van de kring op het programma. Op het ontzettend grote terrein van de familie Groot Kormelink in Lichtenvoorde stonden 2 springringen en vele dressuurhekjes gereed voor ons.

Annemijn Adema wist in het B-D parcours 5e plek in de wacht te slepen met Sunny. Ook haar zus Simone verscheen aan de start met Buffel.

Dressuur paarden
In de B ging achttien maal een combinatie van de HV Lichtenvoorde aan de start. Dit leverde, Jeroen Grosman, Gabry Wenneker, Dapne van Dillen, Gemma Rack, Dilian Meekes, Jorn van de Burg, Marja Wolters, Walter Rietberg en Judith Hulshof, maar liefst zeventien winstpunten op.

In de L1 werd wisselend gereden. Zowel Suzanne Kolkman als Astrid Grosman wisten de ene proef hoge punten te rijden terwijl de andere proef meer moeite koste. Toch verdiende Suzanne Kolkman een tweede prijs met 198 punten en Astrid Grosman een zevende met 188 punten.

In de L2 zadelde Marieke Witte Klasiena G en met succes. Ze behaalde met 204 en 195 punten een eerste en een tweede prijs. Ook Dinant Aarnink behaalde met Allisca 197 en 186 punten en een derde en vierde prijs. Misschien zonder prijzengeld maar met winstpunten konden Marloes Schigt, Evie Bus en Suzanne Dorsthorst naar huis.

Dinant Aarnink startte Shadow een proef in de M1 en behaalde hierin 191 punten. Ook waren er dikke winstpunten voor Veronique de Volder, Noortje Snijders, Anne Bus en Josephine Grevers.

In de M2 startte Joslin Groot Zevert en Marieke Witte. In de eerste proef pakte Marieke Witte de zege met Lindert met 207 punten Joslin eindigde vlak achter haar op een derde plek met Finechas. In de tweede proef kregen beide combinaties minder punten. Maar dat kon ook bijna niet anders.


Wendy & Winner
In het Z dressuur was de deelname niet groot, Wendy Scholten kwam met Winner nog aan de start in het Z2 en ging met een derde prijs naar huis.

Aan het einde van de dag kon iedereen lekker naar huis om de paarden te douchen of zelf lekker verkoeling te zoeken. Namens het bestuur allemaal gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat.


(Bron: HV Lichtenvoorde)

Leden: Dieke van Gessel & Maaike de Vries

We hebben leden gevraagd naar hun eigen reacties op de wedstrijden van de afgelopen tijd.

Dieke van Gessel
Op jullie site zag ik dat jullie de leden vroegen om uitslagen aan te leveren van Rekken zodat jullie het kunnen plaatsen.
Ik was daar en heb eerst progressief in de B gesprongen met Vasco, om weer even een parcours te oefenen, dit werd beloond met een 5e plaats. Vervolgens sprong Vasco dubbel foutloos in het klassieke parcours B springen, en dit leverde een 7e plaats op.
(ik weet de uitslag van progressief niet helemaal zeker omdat ik de uitslagen niet terug kan vinden via startlijsten)

Tot nu toe stond ik 3e in de tussenstand voor de Gelderse Kampioenschappen springen. Ik was dan ook blij verrast dat Vasco vandaag in Lichtenvoorde weer twee foutloze rondes liet zien en dat we met de 7e prijs naar huis mochten. Dit geeft een beetje hoop voor een plekje op de Gelderse!
Ook zaterdag presteerde Vasco in Lichtenvoorde goed ondanks de tropische hitte, hij behaalde in het B springen klassiek parcours twee foutloze rondes, goed voor een 1e plek. Gelukkig was ook toen het zomerteneu toegestaan!

Succes met het oefenen met het 4tal!!

Maaike de Vries
Ook al is het een haflingerwedstrijd een punt is een punt.

20 Juni kwam Maaike de Vries met Hollie van de Elenis aan de start op een haflingerwedstrijd in Vragender.
De 1ste proef was goed voor 186 punten en een reserverplaats voor de Nationale in Den Bosch. In de 2e proef behaalden ze 182 punten en das was goed voor een 1ste plaats.(Bron: HV Lichtenvoorde)

Laren

 De uitslagen van Laren van 6 juni 2010 middag dressuur.

Paarden

B dressuur:

7

192

Marja Wolters

Brianette

Lichtenvoorde

9

189

Walter Rietberg

Bastiaan

Lichtenvoorde

4

192

Walter Rietberg

Bastiaan

Lichtenvoorde

11

172

Marja Wolters

Brianette

Lichtenvoorde

 

L2 dressuur

5

186

Reny te Pas

Whatever

Lichtenvoorde

10

172

Reny te Pas

Whatever

Lichtenvoorde

M1 dressuur

9

183

Josephine Grevers

Notorius BIG

HVL

17

161

Josephine Grevers

Notorius BIG

HVL


(Bron: HVL)

Na zonneschijn komt ook weer regen...

In het laatste weekend van mei organiseerde het WR&PC hun jaarlijkse concours. Op het terrein van de familie Wassink. Na het mooie weer van de APD zagen we nu onze leden na hun selecties als verzopen katten van het paard komen.

Pony's
Annemijn Adema (Sunny), Daniëlle Hesselink (Winkie), Noëlle Braakhuis (Nexus), Jesra van den Hurk (Kimberly) Simone Adema (Buffel), Juliette de Ruijter (Jeroen) starten allemaal op hun eigen niveau een dressuurproef. Noëlle, Annemijn en Simone reden ook nog het springparcours binnen.

Paarden
De opvallende combinatie van Suzanne Kolkman en haar Sorento zoon Brilon reden op zaterdag in de B dressuur naar 203 & 225 punten. Tevens kwamen Walter Rietberg (Bastiaan), Marja Wolters (Brianette), Judith Hulshof (Uno), Judith Peil (Cees), Nickay te Brummelstroete (Beaujolette) en Bertie te Hierbrink (Bellissima) aan de start in dezelfde ring. In de L1 ging de derde prijs naar Maaike de Vries met Hollie van de Elenis.
In de springring ging Lidwien Bragt met Muppet van start in het B-springen, de prijzen gingen echter naar Dieke van Gessel met Vasco en Marliek Snuverink met Utiszo.

Op zondag reed Suzanne Kolkman Brilon in de L1 dressuur en behaalde daarin 203 & 189 punten en een vierde en vijfde plaats. In de B-dressuur won Jeroen Grosman zijn eerste proef met Westminster Andy met 205 punten. Gabry Wenneker met Winette vielen net buiten de prijzen met 197 punten. Ook Daphne van Dillen (Aïsha) en Walter Rietberg (Bastiaan) scoorden goed in deze proef. Gemma Rack en Incredible vielen in hun eerste proef buiten de prijzen met 190 punten maar behaalden in de tweede proef een tweede plaats met 201 punten. Jeroen Grosman kreeg hier 192 punten en viel buiten de prijzen.
Inge Willems startte ZZ Joy in de L2 dressuur en behaalde hierin 192 punten en een vijfde plaats. Marieke Witte reed in het M1 Lindert en werd hier derde met 191 punten en vierde met 188 punten.

Ook in de middag in de stromende regen werden diverse rubrieken verreden. Astrid Grosman behaalde 201 en 196 punten met Amazing wat resulteerde in twee eerste plaatsen.
In de L2 startte Marieke witte Klasiena en het duo behaalde samen 201 en 206 punten. Hiermee werd ze tweede en eerste. Ook Dinant Aarnink met Allisca behaalden een tweede plaats. Reny te Pas mocht naast What Ever ook nog een winstpunt mee naar huis nemen.
In de M1 was Dinant Aarnink, dit maar met Shadow oppermachtig. Met 194 en 195 punten veroverde hij tweemaal een eerste plaats. Ondanks dat Joslin Groot Zevert geen winstpunten mee naar huis mocht nemen verdiende ze nog wel een vierde plaats. In de Z2 vielen Wendy Scholten en Winner net buiten de prijzen met 211 en 208 punten.

Op het springterrein, waar de parcoursbouwer er alles aan deed de bodem zo goed mogelijk te houden, was het eerst de beurt aan de B ruiters en amazones. Inge Willems met Zz Joy, eerder nog een vijfde prijs in de dressuur, moest nu helaas twee tijdsfouten laten noteren. Dieke van Gessel met Vasco en Leonie Hesselink met Wieneke J reden een foutloze eerste omloop maar vielen in de barrage niet in de prijzen. Wel lukte dit Meredith Grosman met Valeur Deux en Theo Nijhuis met Wiebe.
In het L parcours moesten Astrid Grosman en Ultra vier strafpunten laten noteren. Martine Helmink en Meia Luna reden een foutloze ronde maar kregen in de snelle barage een balk. Inge Willems en Perline waren dubbel foutloos en wonnen een tweede prijs.
In het M parcours vergat Wendy Scholten op Alina hindernis elf. Iets wat haar daarna met Balou niet nog een keer gebeurde en met Balou won ze dan ook een derde prijs. In het Z kreeg Wendy met Balou helaas een balk op de eerste hindernis van de barrage en hierin werd het duo vierde.


(Bron: HVL)

HVL goed in vorm

Afgelopen weken waren de ruiters en amazones van HVL in vorm op het thuisconcours. Op het mooie bijna sneeuwvrije terrein van paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender.
Op 16 & 17 januari was het de beurt aan de B & L ruiters/amazones en de week erna op 24 januari was het de beurt aan de M & Z amazones.

B dressuur
Op zaterdag 16 januari kwamen in de B drie amazones en 1 ruiter aan de start. Aangezien No-Body (v. Nationalstolz) niet helemaal fijn aanvoelde besloot Bert Tolkamp de tweede proef niet te starten.
Ondanks een voorval op het losrijdterrein kroop Gemma Rack weer in het zadel van Incredible (v. Utrecht) en reed ze twee winstpunten bij elkaar wat resulteerde in een 3e plaats. Ook Jennifer Grosman reed met Westminster Andy (v. Chin Chin) in beide ringen 181 punten bij elkaar en ging met twee winspunten naar huis. Esmeralda Jonkers ging met Daisy van de Halfingerhoeve (v. Wolkenstein-B) 175 & 176 punten helaas zonder winspunten naar huis.
Op zondag ging er een hele nieuwe lichting ruiters van start in de B dressuur. Van de 6 ruiters/amazones ging er maar 1 zonder prijzen naar huis. Suzanne Kolkman sprong er in beide proeven uit met Brilon (v. Sorento) en verdiende 200 & 211 punten en werd door de jury met 5 winstpunten en twee eerste prijzen naar huis gestuurd. In de eerste proef stuurde Jeroen Grosman Westminsters Andy (v. Chin Chin) met 200 punten netjes naar een tweede plaats, in de tweede proef verdiende ze 188 punten wat goed was voor een ex aequo 6e plaats. In de tweede proef verdiende Dillian Meekes en Upside (v. Frisbee Kerellec) een 4e plaats met 194 punten. Vijfde werd Dennis Schurink met Alderbastend (v. Phin Phin), ook verdiende hij nog een 6e prijs in de eerste proef. Ook het debuut van Sharon Banning met Whoopi (v. Flemmingh) was een succes en resulteerde in een ex aequo 6e plaats. Ondanks dat Uno (v. Numero Uno) gereden door Judith Hulshof behoorlijk in de buurt kwam bleven hier winstpunten uit.

L Dressuur
Ondanks de kleine L1 groep op zaterdag lieten enkele ruiters wel kwaliteit zien. De vier prijzen in deze rubriek werden verdeeld onder 4 ruiters/amazones. Twee leden van HVL gingen lopen met met beide eerste en tweede prijzen. Marieke Witte reed met de Winand dochter Klasiena G. 205 & 208 punten bij elkaar en ging naar huis met twee eerste prijzen. De tweede prijs was voor Dinant Aarnink, hiervoor zadelde hij Apatio (v. Don Primaire), met 204 & 200 punten ging ook hij met 4 winspunten naar huis.
Op zondag kwamen twee HVL ruiters aan de start in de L1. Nieuw lid Inge Willems zadelde haar Mantovani, ZZ Joy, ze reed twee constante proeven wat resulteerde in 196 & 193 punten en een tweede en derde plaats. Jarmke Navis en Ashanti (v. Scandic) waren de concentratie in de eerste proef nog helemaal kwijt, ondanks een paar grote ruiterfouten werd de proef toch nog beloond met 180 punten. In de tweede proef herpakten ze zich en deze wonnen ze met 198 punten.
In de L2 die enkel op de zondag verreden werd zochten de meeste ruiters van HVL nog naar bevestiging. Dinant Aarnink reed 180 & 182 punten en keerde dus huiswaards met 2 winstpunten. Marloes Schigt, Reny te Pas & Evie Bus moesten het zonder winspunten doen.

M & Z dressuur 24 januari
Op de ochtend van zondag 24 januari werd de M1 verreden. Ondanks het grote aantal afmeldingen was de rubriek nog rijkelijk gevuld met 22 ruiters. Alle drie amazones gingen met een winstpunten naar huis. Marieke Witte behaalde in de tweede proef nog een derde plaats. Noortje Snijders en Astrid Grosman vielen buiten de prijzen.

In het M2, waarin matig werd gereden, presteerde Joslin Groot Zevert het om in beide proeven net buiten de prijzen te vallen met een 4e plek. Wel nam ze een winstpunt mee naar huis.

In het Z maakte Lonneke Ruesink haar debuut met Wish I Dancer (v. Sunny Boy). Helaas was het niet goed genoeg voor een winstpunt maar reed ze toch 197 punten bij elkaar. Wendy Scholten reed haar Winner (v. San Remo) naar een keurige tweede plaats met 225 punten vlak achter Carolien Reverdink (RV Ruurlo).

Uitslag Vragender 16 & 17 januari 2010
Uitslag Vragender 24 januari 2010


(Bron: HV Lichtenvoorde)

Verbrand maar voldaan?

In het pinksterweekend van zaterdag 22 mei tot en met maandag 24 mei vonden de Achterhoekse Paardedagen weer plaats in Zelhem. In de felle zon werd er weer gestreden voor vele winstpunten door de leden van HVL.

Zaterdag
Op zaterdag was Marieke Witte in vorm met Klasiena G. Dit resulteerde in 204 en 197 punten en twee eerste plaatsen in de L2 dressuur. In de middag reed Marieke Witte Lindert in de M1 (170 & 174 punten). Evie Bus met Spirit & Reny te Pas met What Ever reden ook in de L2 dressuur en keerden beide met een winstpunt huiswaarts.
In de Z2 dressuur zadelde Valeska ter Vrugt Ravel en Wendy Scholten zadelde Winner. Samen mochten ze een zedse plaats delen met 209 punten, in de andere proef behaalde Valeska 197 punten en Wendy 208 punten.

In de springring startte Simone Meulman Abdullah in de L en finishte met 10 strafpunten. Nadat het parcours verhoogd was tot 1.20 startte Wendy Scholten Balou & Alina. Allebei waren ze dubbel foutloos maar niet snel genoeg voor de prijzen. In het Z springen startte Wendy Balou nogmaals en door een foutje eindigde de teller op 4 strafpunten.

Pony's
Op zondag 23 mei zadelde Noëlle Braakhuis haar C-pony Nexus. Samen verdienden ze 188 & 180 punten in de B dressuur. Voor Daniëlle Hesselink en Winkie zaten er dit weekend helaas geen winstpunten in.

2e pinksterdag
Ook op maandag 24 mei was Marieke Witte weer aanwezig dit maal in de M2 met Feikje O (186 & 181 punten).Evie Bus startte Spirit weer in de L2 dressuur en ging met een winstpunt naar huis. In de B-dressuur was het voor zowel Gemma Rack als Walter Rietberg een debuut op het gras. Gemma reed Incredible naar 182 & 195 punten en ontving een vierde prijs. Ook Walters debuut met Bastiaan was een succes met 182 en 190 punten en een zesde prijs kon hij tevreden naar huis..
Valeska ter Vrugt verbeterde haar scores van de zaterdag ervoor en stuurde Ravel naar 205 & 218 punten en een derde plaats.

Ook in de springpistes waren leden van HVL aanwezig. In het B parcours wisten Marliek Snuverink en Utiszo nog foutloos te blijven, echter moesten ze in de barage vier strafpunten laten noteren. Wendy Scholten en Be Impressed wisten foutloos te blijven in de barage en legden beslag op de vierde plaats.
In het M springen startte Simone Meulman Valeo en finishte met 4 strafpunten, net als Wendy Scholten met Balou. Met Alina bleef Wendy dubbel foutloos en veroverde ze een achtste prijs. Ook in het parcours dat op een hoogte stond van 1.30 meter moesten Wendy en Balou 4 strafpunten laten noteren.


(Bron: HVL)

'

Patent op de eerste en derde plaats.

In het weekend van 10 en 11 april werd er een concours georganiseerd door de PC & RV de Graagschap op het kastelenterein te Vorden. De Leden van de HVL behaalden maar liefst zeven keer een eerste plaats en acht keer een derde plaats. Natuurlijk werden er ook andere plaatsen behaald. Iedereen gefeliciteerd met jullie behaalde resultaat en succes in de rest van het outdoor seizoen.

De uitslag van Zaterdag

RING 15 B DRESSUUR PROEF 5                
         
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging
         
18 157 Walter Rietberg Bastiaan Lichtenvoorde (HV.)
         
         
RING 16 B DRESSUUR PROEF 6                
         
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging
         
6 180 Walter Rietberg Bastiaan Lichtenvoorde (HV.)
         
         
RING 19 L2 DRESSUUR PROEF 13              
         
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging
         
3 197 Dinant Aarnink Alpatio Lichtenvoorde (HV.)
5 192 Reny te Pas What Ever Lichtenvoorde (HV.)
24 158 Joanne Schepers Zidaan Lichtenvoorde (HV.)
         
RING 20 L2 DRESSUUR PROEF 14              
         
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging
         
1 186 Dinant Aarnink Alpatio Lichtenvoorde (HV.)
8 180 Reny te Pas What Ever Lichtenvoorde (HV.)
         
RING 21 M1 DRESSUUR PROEF 17              
         
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging
         
6 189 Dinant Aarnink Shadow Lichtenvoorde (HV.)
12 179 Marieke Witte Lindert Fan 't Wegje Lichtenvoorde (HV.)
16 175 Leonie Hesselink Matcho Lichtenvoorde (HV.)
         
RING 22 M1 DRESSUUR PROEF 18              
         
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging
         
3 192 Dinant Aarnink Shadow Lichtenvoorde (HV.)
4 188 Marieke Witte Lindert Fan 't Wegje Lichtenvoorde (HV.)
18 167 Leonie Hesselink Matcho Lichtenvoorde (HV.)


De uitslag van Zondag

RING 5  L2 DRESSUUR PROEF 13                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
1 190 Marieke Witte Klasiena G. Lichtenvoorde (HV.)        
12 175 Marloes Schigt Weltinah Lichtenvoorde (HV.)        
20 169 Evie Bus Spirit Lichtenvoorde (HV.)        
                 
RING 6  L2 DRESSUUR PROEF 14                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
1 192 Marieke Witte Klasiena G. Lichtenvoorde (HV.)        
7 183 Marloes Schigt Weltinah Lichtenvoorde (HV.)        
15 173 Evie Bus Spirit Lichtenvoorde (HV.)        
                 
                 
RING 7  M1 DRESSUUR PROEF 17                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
3 188 Marieke Witte MW1 Lichtenvoorde (HV.)        
                 
                 
RING 8  M1 DRESSUUR PROEF 18                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
3 189 Marieke Witte MW1 Lichtenvoorde (HV.)        
                 
                 
RING 15 L1 DRESSUUR PROEF 9                       
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
3 192 Jarmke Navis Ashanti Lichtenvoorde (HV.)        
                 
                 
RING 16 L1 DRESSUUR PROEF 10                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
1 200 Jarmke Navis Ashanti Lichtenvoorde (HV.)        
                 
                 
RING 17 L2 DRESSUUR PROEF 13                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
7 181 Dinant Aarnink Allescia Lichtenvoorde (HV.)        
                 
                 
RING 18 L2 DRESSUUR PROEF 14                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
3 182 Dinant Aarnink Allescia Lichtenvoorde (HV.)        
                 
RING 19 M2 DRESSUUR PROEF 21                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
4 181 Joslin Gr. Zevert Finechas Lichtenvoorde (HV.)        
                 
                 
RING 19 M1 DRESSUUR PROEF 17                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
2 201 Dinant Aarnink Shadow Lichtenvoorde (HV.)        
6 172 Chantal Kolkman Ulrike Lichtenvoorde (HV.)        
                 
                 
RING 20 M2 DRESSUUR PROEF 22                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
3 175 Joslin Gr. Zevert Finechas Lichtenvoorde (HV.)        
                 
RING 20 M1 DRESSUUR PROEF 18                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
1 184 Dinant Aarnink Shadow Lichtenvoorde (HV.)        
5 171 Chantal Kolkman Ulrike Lichtenvoorde (HV.)        
                 
RING 21 Z1 DRESSUUR PROEF 25                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
3 220 Wendy Scholten Winner Lichtenvoorde (HV.)        
                 
                 
RING 22 Z1 DRESSUUR PROEF 26                      
                 
nr. uitslagen naam ruiter      . paard            . vereniging        
                 
1 223 Wendy Scholten Winner Lichtenvoorde (HV.)        
                 
  RING B  B SPRINGEN                       1E GROEP       Paarden Zondag  
                 
  Plaats Naam ruiter Paard Vereniging Fouten Tijd fouten stijl
              barage  punten
  1 Meredith Grosman Ultra Lichtenvoorde 0 ft bt 0 ft 53,5
                 
  RING B  L SPRINGEN                       1E GROEP       Paarden Zondag  
                 
  Plaats Naam ruiter Paard Vereniging Fouten Tijd fouten stijl
              barage  punten
  9 Meredith Grosman Ultra Lichtenvoorde 4 ft 72,4    
'

Lancering Website

Vandaag is de website dan toch eindelijk online!!

Het is de bedoeling dat men via deze weg eenvoudiger in contact kan komen met onze vereniging en ook sneller informatie kan verkrijgen.

Het Bestuur


(Bron: HV Lichtenvoorde, 21 april)

HVL Afvaardigingen naar Gelders Kampioenschap indoor 2009-2010

Op 6, 12 & 13 februari vinden de Regionale Indoorkampioenschappen voor pony's en paarden, dressuur en springen weer plaats. Ook HVL leden zijn afgevaardigd. Hieronder volgt een overzicht.

Jeroen Grosman B dressuur Amazing Gepromoveerd  
Marieke Witte L1 dressuur
L2 dressuur
Klasiena G.
Lindert fan 't  Wegje
Afgevaardigd
Reserve
 
Dinant Aarnink L1 dressuur
L2 dressuur
Zestra
Allisca
Reserve
Afgevaardigd
 
Lonneke Ruesink M2 dressuur Wish I Dancer Gepromoveerd  
Wendy Scholten B springen
L Springen

M springen
Alina
Alina
Balou
Balou
Kingkampioen & flexibel
Reserve
Flexibel
Afgevaardigd
 
Martine Helmink L springen Meia Luna Reserve  


Wij wensen alle leden erg veel succes op het kampioenschap en hopen dat ze er mooie resultaten neerzetten.


Afvaardiging regio Achterhoek-Oost
Site startlijsten Indoor kampioenschappen


(Bron: HV Lichtenvoorde)

Brons voor HVL-amazones

ERMELO – Hippisch Vereniging Lichtenvoorde (HVL) heeft zaterdag 13 september 2008 op de Hippiade, de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo, brons gewonnen in het verenigingskampioenschap.

De vier springamazones legden een stevige basis door alle vier foutloos te springen. Martine Helmink en Jennifer Grosman sprongen in de binnenhal met hun paarden Meia Luna en World’s Lady een B-parcours. Natasha Wentink met Prins en Astrid Grosman met Ultra sprongen daarna in de klasse L.
De dressuuramazones moesten met hun paarden de modderige buitenterreinen trotseren. Ondanks dat de paarden moeite hadden met de erg slechte bodem werden er fantastische scores neergezet. Wendy Scholten (klasse M1) trapte met haar paard Winner af door 201 punten neer te zetten. Daarna volgden Marloes Schigt (klasse B ) met Weltinah met 180 punten, Reny te Pas (klasse L1) op What Ever met 181 en Nicole Rikkers (klasse B ) op Silano met 188.
“Derde op de Nederlandse kampioenschappen is een fantastisch resultaat! We hebben er allemaal hard voor getraind. Astrid Grosman kwam op het idee om deel te nemen aan het verenigingskampioenschap en dankzij haar initiatief staat Hippisch Vereniging Lichtenvoorde nu landelijk op de kaart. We begonnen met een derde plaats op het Gelders kampioenschap en we zijn nu derde van Nederland. Op het podium staan en medailles ontvangen smaken naar meer. Reken er maar op dat we volgend jaar weer van de partij zijn!”, vertelt Wendy Scholten.
De gouden medailles gingen naar de ruiters van Rijvereniging Varsseveld. De Deltaruiters uit IJsselmuiden wonnen zilver.

Brons voor HVL op hippiade 2008
v.l.n.r. Reny te Pas, Jennifer Grosman, Marloes Schigt, Astrid Grosman, Nicole Rikkers, Wendy Scholten en Martine Helmink. Natascha Wentink ontbreekt